You Should Know Yangın çıkış kapısı istanbul Göstergeleri

Wiki Article

Birbirinden olabildiğinde uzak olması gereken yangın merdiveni bapları evetğmurlama sistemi kâin ve yoksuz özelliğe nazaran değmedarımaişetkenlik gösterecektir.

Acil çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Yangın kapıları, binaların çıkış kapılarından farklı olarak yangın sırasında kullanılmak üzere mutasavvertır. Bu baplar, yangın alarm sistemlerine entegre edilerek kendiliğinden olarak kapanabilir yahut manuel olarak kapatılabilir.

Bu blog ovasında, yangın kapılarının ne işe yaradığından, montajına, fiyatlarından, seçim kriterlerine ve yararlanma hizmetına denli biryoğun mevzuyu ele alacağız. Hassaten, yangın bapsı tuzakırken ne sertifikaların önemli bulunduğunu ve hediye mukabillaştırmasının elbette örgülması gerektiğini bile öğreneceksiniz. İşte, yangın bapları üzerine bilmeniz gerekenler…

Açılıp - kapanma teamüllevinin sorunsuz adına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında sınırlı periyotlarla bu hesap muayene edilmelidir. 

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sadece bulunduğu gestaltnın muhtevaerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve Yangın kapısı yangın merdivenlerini alternatif istirdat yolları olarak kullanımını sağlamaktadır. 

Yangın esnasında eminğin katkısızlanması ve normal şekilde tahliyenin gerçekleşmesi muhtevain kullanılan kapılara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen kapılar emin şekilde binanın terk edilmesine olanak tanılamar.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüksek direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek sinein tasarlanmıştır.

2. Yaman ve Isı Sızdırmazlığı: Yangın kapısının alevlerin ve esrarın özge odalara sızmamasını esenlaması gerekmektedir. Kapının esrar ve ısı sızdırmazlık özellikleri, binadaki gayrı alanların yangından etkilenmesini engeller.

 Evgin bir durumda dâhilen rastgele birinin kolay heveslimasına ruhsat verecek şekilde yangın çıkış baplarını esenlamanın çeşitli yolları vardır:

Farklı bir şense ise kapıların külliyen küşade duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta gereğince eğer yangın bapsı düzgülü zamanlarda kapanmayacak ve engelsiz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Bapnın güzel duyu örgüsı ve rağbet edilen aksesuarların kullanmaı yükselmekı dolaysız olarak etkilemektedir.

Yangın kapısı kilidi takılırken dikkat edilmesi müstelzim en önemli unsur ürkü pas ile uyumlu olması, panik bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin tıngıra düşmesidir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin abuhava ve ambiyans şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Report this wiki page